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qui sommes nous ?

 

Henri Depiesse travaille comme cuisinier depuis 17ans, et cela fait 7ans qu'il est chef cuisinier. Il est à la genèse du Chalet Robinson, et chef cuisinier à l'Enjoy situé dans le quartier Louise depuis 2 ans.Auparavant c’est dans les plus grands établissements d’Europe, qu’il a acquis de l’expérience et découvert de nouvelles techniques tout en développant son style.

Frédéric Bellefroid a fait ses débuts dans le secteur de la communication et du marketing. Son parcours l’a ensuite conduit au poste de manager de restaurant. C’est au cours de ces récentes expériences dans des restos concepts "junk food" de la capitale qu'a germé l'envie de se lancer dans un projet qui lui correspond : proposer une cuisine saine et local, en phase avec les enjeux environnementaux actuels.

 

 

 

 

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about us

Henri Depiesse has worked as a cook for 17 years and has been a head chef for 7 years. He was behind the success of the Chalet Robinson. Since 2 years, he has been the head chef at Enjoy, found at Louise in Brussels.

It was in one of the largest European institutions that he acquired experience and discovered new techniques while developing his own unique style.

Frédéric Bellefroid on the other hand started in the communication and marketing sector. He eventually became a restaurant manager. It was during his stint working at a “fast food” restaurant that the idea of launching a project that corresponded to his values emerged: offering healthy, delicious and local food that is in balance with nature.

 

 

 

 

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Our Values

le respect

des produits

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our values

Having been friends for 10 years, we naturally decided to open a restaurant that reflected our values, namely a balance between consumers, producers and the produce.

Our ambition is to work together with food producers to practice small-scale sustainable and responsible agriculture without chemicals or preservatives. Besides the exceptional quality of the produce, kick starting the local economy is also key to the success of our project.

Culinary philosophy

de la ferme

à l'assiette

philosophie culinaire

Pré de chez nous c’est avant tout le retour à l’authenticité. Notre identité culinaire se compose d’une palette de saveurs aussi large que variée. Notre cuisine s’adresse à tous, des plus «toqués» aux plus pressés.

Notre leitmotiv : le respect de la terre qui nous garanti une plus grande valeur nutritive et gustative que les produits bio-industriels. De là provient la nécessité de travailler en circuit court, le seul qui nous assure des produits frais de qualité, des fruits et légumes cueillis
uniquement à maturité. La fraicheur, c’est ce que nous garantissons avec des livraisons quotidiennes en produits frais.

Nous partageons le souci d’une alimentation d’exception. Notre objectif : trouver la meilleur façon d’en exprimer toute la saveur et les nuances gustatives en osant les mariages et en diversifiant les techniques de cuisson.

culinary philosophy

“Pré de chez nous” is primarily the return to authenticity. Our culinary identity is composed of a wide and varied palette of tastes. We cook for everyone: from the most alternative eater to the ones looking for a quick meal.

Our brand: To respect our planet which provides a higher nutritional and gustatory value than the highly processed, non-seasonal food industry. From there comes the necessity to work in a small-scale circuit, the only circuit that would ensure fresh and quality products, fruits and vegetables picked when perfectly ripe.

We guarantee freshness with the daily delivery of fresh products. We share our passion to provide an exceptional dining experience. Our goal is to find the best way to express flavour and all its nuances through daring combinations and varied cooking techniques.